Los Caballeros – Mariachi Band

Los Caballeros s autentičnom meksičkom glazbom otvara ovogodišnji 14. Velikogorički brass festival.
Popularni Caballerosi dobro su znani gosti Velikogoričkog Brass festivala. Ovogodišnji, po pandemiji Covid 19 i svemu ostalome poseban 14. Velikogorički brass festival, ‘hrvatski mariachiji’ će otvoriti svojim nastupom 1. lipnja 2020.
Već puna dva desetljeća predstavljaju glazbenu posebnost na našim, europskim pa i svjetskim prostorima. Dvanaest svirača i pjevača pronose izričaj koji je, i ne tako davno, bio dominantan na hrvatskoj glazbenoj sceni. Šezdesetih godina prošloga stoljeća mnogi popularni hitovi Ive Robića, Marka Novosela i drugih na tragu meksičke glazbene tradicije oduševljavali su publiku.
Los Caballeros priklonio se tradicijskoj meksičkoj glazbi čiju vrijednost prepoznaju i hvale i u samom Meksiku. Nastupali su, ne jednom, u Guadalajari u kojoj su bili pozvani na Međunarodni Mariachi i Charerría susret te su tamo svirali s najuglednijim mariachi sastavima svijeta, kao što su Mariachi Vargas de Tecalitlán, Mariachi de América i Los Camperos de Nati Cano. Surađuju i sa svjetski poznatim glazbenicima – Rámonom Vargasom i Stefanom Milenkovićem, a svirajući su proputovali gotovo cijeli svijet.
U slučaju lošeg vremena kocert će se održati u Dvorani Gorica.

Datum

01 lip. 2020

Vrijeme

20:30
Pučko otvoreno učilište

Organizator

Pučko otvoreno učilište