Dučecove spelancije- Paljenje rakije

Paljenjem rakije na Jančetovom gruntu, ul. Braće Radić 84, u subotu, 7. listopada od 15 sati nadalje, zaokružujemo prvu godinu Dučecovih spelancija, seriju priredbi KUD-a Dučec posvećenu u velikoj mjeri upravo tradicionalnom kalendaru, a koja je započela paljenjem rakije baš za lanjski Dan neovisnosti, uz vrlo dobar odziv mještana i gostiju.

Stoga je ove godine Dučec odlučio prirediti drugo i prošireno izdanje: uz lanjskog ceremonijal-meštra Zlatka Galekovića Kikija, koji je zadužen za šljive, u svom će kotlu kruške paliti još jedan od mraclinskih čuvara ove stare vještine – Nikica Vezmarović.

Materijal već vrije, a da preduhitrimo opasnosti kombinacije “pun kotel – prazen želudec”, u popratnom programu predvidjeli smo turopoljski gulaš i druge domaće specijalitete – sir z vrhnjem, špek, čvarke i kukuruzni kruv. Kao i u lanjskoj prilici neće izostati ni nadaleko poznati mraclinski tamburaši, a u slučaju da nas globalno zatopljenje iznevjeri i padne kiša čitav se program seli na nogometno igralište, pod natkrivenu terasu Nove grabe. 

Dojdete!

Datum

07 lis. 2017

Vrijeme

17:00

Mjesto održavanja

Mraclin
KUD Dučec

Organizator

KUD Dučec
Email
kuducec.mraclin@gmail.com